MİHRAC URAL VE ABDULLAH ÖCALAN’A SUİKAST


“İti an, çomağı hazırla!..” diye biz söz vardır. Mihrac Ural’ın Suriye’de Abdullah Öcalan’a başarısız suikast teşebbüsünde, Adana ve İstanbul MİT teşkilatlarıyla birlikte aktif olarak yer almasını yakında yayınlıyoruz. 

İşe bakın... Başarısız suikast teşebbüsünün raporu da yazılmış. Rapor, Mihrac Ural’ın arşivinden alınmış. Alan kişi daha sonra infaz edilmiş. Ama rapor kurtulmuş ve ilgili açıklamayı yapan kişilerden birisi tarafından Abdullah Öcalan’a verilmiş. Abdullah Öcalan, yakalandıktan sonra, bu kişinin adını ve örgütünü vererek, kendisiyle görüştüğünü söylemiş. Bu ifade de Hürriyet’te yayınlanmış. Bu kişi, Öcalan’ın kendisine “Lazkiye’ye gitme, seni öldürürler!..” denmesine rağmen, o kente gitmek zorunda kalmış. Yolda Mihrac Ural’ın adamları tarafından silahlı saldırıya uğramış ama vurulmadan kurtulmuş. 

Adamın suç listesi bitmiyor ki kardeşim. Mihrac Ural’ın azgın Muhabarat yıllarının önemli bir bileşeni daha böylece tamamlanmış oluyor.Oldu mu yani şimdi?..” diye sorabilirsiniz. Mihrac Ural, Abdullah Öcalan’ı göklere çıkarmaz mıydı? 

Çıkarırdı!.. Bu durum suikast teşebbüsünde aktif yer almasını engellemez... 

Bu insanlar hep ikilidirler, çift karakterlidirler. Bir yanda devrimci gözükürler, öteki tarafta sadece pislik ve işbirlikçilik vardır. Mehmet Yavuz son güzel örneği. Adam hem devrimci hem DYP üyesi. Hem demokrasi savunucusu, hem Mehmet Ağar’ın itimadına mazhar olmuş kişi... 


16 Eylül 2011