GÜN NİHAYET AĞAR’DI


Meşhur yazının başlığını hatırlayacaksınız: Mehmet Yavuz, Mehmet Ağar ile yakınlığını vurgulamak için, ondan aldığı pusula ile Emniyet Genel Müdürlüğü gizli arşivine girdiğini açıklamıştı. Yazısının başlığı da GÜN ELBET AĞAR’IR idi.

Gün gerçekten ağardı. Mehmet Ağar, bugün İstanbul’daki Ağır Ceza Mahkemesi’nden beş yıl hapis cezası aldı. Cürüm işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan beş yıl hapis cezası aldı. Yandı bizim Mehmet Yavuz!

Polis ifadesi sırasında, polise gözdağı vermek için DYP üyesi olduğunu söylemişti. Yetmedi, ceza alacağının telaşı içinde ardından Mehmet Ağar ile özel yakınlığı olduğunu da açıkladı. Ama ne çare ki, Mehmet Ağar’ın günü geçmişti artık. Aldığı ceza da bunu gösteriyor. Bu ceza, Mehmet Ağar’ın sayısı bilinmeyen faili meçhulleri dikkate alındığında, hiçbir şey sayılır. Arkası gelecek mi, gelmeyecek mi, göreceğiz. Şimdilik açık olan, Polisin Genelkurmay Başkanı olarak bilinen Mehmet Ağar’ın da ceza alabileceğidir. 

Evlatları faili meçhul infaza kurban giden çok sayıda ailenin Ağar hakkında suç duyurusu var. Ne kadar dikkate alınacak, göreceğiz. Şimdilik görünen, devletin Mehmet Ağar’ı eskisi gibi koruyup kollamadığıdır.

Ağar uyanık adam. Hakkında soruşturma açılmasın diye, eski DYP Başkanı olmasına rağmen, AKP’yi desteklediğini açıklamıştı. Bu açıklama kendisini kurtaramadı. Şimdi ne olacak Mehmet Yavuz?

Mihrac Ural’dan söz etmiyorum. O efendi Beşir Esad’ın kolları altında ötüp duruyor. Kim dedi size “Biz Acilciler” başlıklı bildirinin altına imza atın diye. Kim dedi size, Antakya’da polisin gözü önünde doküman alışverişi yapın ve sonra da o dökümanı yakalatın diye? 

Mehmet Yavuz’un yapacağı en iyi şey, Mehmet Ağar’ın mahkemede şahit olarak dinlenmesini istemektir. Mehmet Ağar kendi derdine düşmüş, ama bakarsın yararlı olur. 

Mihrac Ural vicdanlarda zaten mahkum olmuş durumdadır. Onun yargılanması gerekmez, sadece cezasının verilmesi gerekir. Ötekileri Allah kurtarsın diyeyim... 

Ve ekleyeyim. Şu operasyon olmadan aylar önce bu sitede defalarca Mihrac Ural’ın Muhabarat ile birlikte çalıştığı, Hatay’da bunun örgütlenmesini yapmakla uğraştığı yazıldı. Mehmet Ağar bağlantısını daha sonra öğrendik. Hatta ben, “Şimdi her şeyiniz dinleniyordur!..” diye yazdım.  Mehmet Yavuz o zamanlar “hadi canım” gibilerinden bir cevap yazmıştı. Gözaltına alındığında teknik takipten elde edilen bilgileri burnuna dikivermişler. Bunları yayınladık. 

“Mihrac Ural ile şöyle şöyle konuştun!..” denilmiş. Mihrac Ural ile ticari bağlantılarından söz etmiştim. “İspat etmeyen şerefsizdir!..” diye yazmıştı. Teknik takip ispat etmiş. Maşallah, ilişkileri de hayli gelişkin imiş... 

Mihrac Ural’a bir şey yok. O zaten vicdanlarda mahkum olmuş. Esad iktidarı devrilirse kendisini Lazkiye’deki meydanda bacağından asacaklarına eminim. Siz siz olun, mahkeme heyetini aptal yerine koymayın. Yalan söylemenin de bir edebi ve adabı vardır. Mihrac Ural söyler. Siz söylerken düşünerek konuşun. Biraz inandırıcı olmaya çalışın. 

Hem yıllardır her şeyi açık oynarsınız, sonra da bunlar nereden ortaya çıktı diye merak edersiniz. Hay Allah iyiliğinizi versin e mi!.. 

MİT-Muhabarat-Mihrac Ural-Mehmet Ağar Acilcileri’nin mahkemesinin başladığı bugün, Mehmet Ağar'ın beş yıl hapis cezası alması tesadüf mü, yoksa bir işaret mi? Ne dersiniz!.. 


15 Eylül 2011