ABDULLAH ÇATLI VE ORAL ÇELİK - İKİSİ DE VARMIŞ!


Bazı yazılarda Acilciler Genel Sekreter Yardımcısı Salih’in (Kemal Bayram) Abdullah Çatlı ve Oral Çelik’e referans vererek Fransız iltica pasaportu aldığını yazdım. Bazı yazılarda sadece birinin adından söz ettim. İtiraz eden arkadaşlar oldu. “Abdullah Çatlı’ya pasaport alındığı kesin de ötekini duymadık!..” dediler.

Ben de olayı zamanın Anadolu-Der Başkanı’na sordum. Bildiğim kadarıyla İtalyan televizyon kanallarından birisi üzerinde Fransız iltica pasaportuyla yakalanan Oral Çelik’e bu pasaportun zamanın Acilciler’inin referansıyla adına alındığını öğrenmiş ve Paris’e kadar gelmişti.

Bu duyum doğru. Yani, bir İtalyan televizyon kanalı Papa suikasti sanığı Oral Çelik’in Acilciler’in referansıyla Fransız iltica pasaportu aldığını öğreniyor ve Paris’e geliyor.

Yakalandığında üzerinde Fransız iltica pasaportu çıkan Abdullah Çatlı ve Oral Çelik’in bu pasaportları nasıl aldıkları merak konusu oluyor. Kim bunlara “devrimcidir, bizdendir” diye referans vermiş; kısa bir araştırmayla ortaya çıkıyor.

Sonuçta, demek ki, ikisine de, Abdullah Çatlı ve Oral Çelik’e örgüt denilen yapının Genel Sekreter Yardımcısı referans vererek iltica pasaportu alınmasını sağlamış. Bunun için kaç para aldı, bu parayı Mihrac Ural ile nasıl paylaştı, paradan başka pay alanlar da var mıydı; bilmiyoruz.

Salih’in Paris’te para karşılığında referans vererek çok sayıda MHP’linin iltica pasaportu almasını sağladığını duymuştuk. Aralarında Abdullah Çatlı ve Oral Çelik de varmış.

Bunu yapabilen kişi, para karşılığında her şeyi yapar demektir. Sadece o değil, yapılanı Mısır’daki sağır sultan bile duymasına karşın sesini çıkarmayan Mihrac Ural da yapar. Çok büyük ihtimalle alınan paradan o da sebeplenmiştir.

Zafer ne kadar aldı, onu bilmiyoruz. Sadece sesini çıkarmadığını biliyoruz. Devrimci hareket kepazeliğin çok çeşidini görmüştü ama böylesini görmemişti.

MHP bu hizmeti karşılıksız bırakırsa ayıp eder. Kemal Bayram ve Mihrac Ural MHP’nin onur üyeleri yapılmalıdır. Yakışır da hani...

5 Şubat 2013



*